2009.10.19.
22:19

Írta: NanoTek

Tour de Pest: Normafa

Ma este úgy döntöttem, ellátogatok egyik kedvenc budai helyemhez, a Normafához. Anno gyerekkoromban jártam még itt, és ami azóta sem változott, az a kilátás - igaz mostmár magasabbról és messzebbre látok, mint anno. 

A legegyszerűbb eljutási lehetőség a Normafához a 90 és 90A jelzésű buszokkal lehetséges, a Moszkva tér Várfok utcai megállójából. Így estefelé már jóval kevesebb az utas, így a menetidő sem vészes, és ha olyan sofőrt fogunk ki, mint akihez ma szerencsém volt - minden megállónál volt valamilyen humoros kis megjegyzése, és még köszönt is a felszálló utasoknak -, akkor sokkal gyorsabbnak tűnik az odajutás.

Egy másik, kicsit hosszabb, de mindenképpen ajánlott utazási mód a - lánykori nevén Úttörővasút - Gyermekvasúttal lehetséges. Ide vagy a Fogaskerekűvel (60-as járat) a Városligettől lehet eljutni, majd a Széchenyi-hegyi végállomásról úgy 250 - 300 méteres séta után máris a Gyermekvasút megállójánál vagyunk. Ugyanezen utazás másik irányból a Hűvösvölgyi végállomástól közelíthető meg. 

Nappal is csodálatos a kilátás a hegyoldalról, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a helyi kisbüfében vásárolható tea mennyire jót is tud tenni elgémberedett végtagjainknak és lelkünknek egyaránt. Javallott vinni egy jó vastag pokrócot, hiszen sose lehet tudni, hogy lesz e helyünk leülni a kihelyezett padokra - ami a pesti állapotokat figyelembe véve  kifogástalan állapotban vannak. A Normafánál most este csend honolt, köszönhetően a csepergő esőnek és a hideg szélnek. De ezt leszámítva leírhatatlan élmény volt körbenézni a pesti oldalt az éjszaka fényeiben. Viszonylagos helyismeret mellett jó volt látni a Kerepesi utat, a Margiot híd pislákoló fényeit, a kivilágított Parlament épületét, az Alsó-Rakparton közlekedő autók fényszóróit, az Árpád hídon közlekedő autókat.

Ha az ember folyton csak rohan, akkor sosem fogja tudni érékelni mindazn látnivalókat, amik tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak tőle. 

Amit ajánlott vinni: egy adag jó forró tea az esti sétáláshoz; sál,sapka,kesztyű; fényképezőgép; valami rágcsálnivaló; pokróc - száraz idő esetén; és egy társ, akivel mindezt meg lehet osztani. 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest turizmus bkv kirándulás látnivaló tour de pest normafa

A bejegyzés trackback címe:

https://heterotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr421461949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása