2009.10.23.
13:49

Írta: NanoTek

Receptek 1

Ime a nagy nap, az első receptünk, amit a Kedves Olvasóink elé tálalunk. Akkor vágjunk is bele a főzésbe!

Szükséges hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 45-50 dkg marhahús
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 evk zsiradék
  • só, bors, vegeta
  • 75-80 dkg krumpli
  • 3 db tojás

Az edényben a zsiradékot felhevítjük, és ebbe tesszük bele a megtisztított, apróra vágott sárga- és fehérrépát. A zöldségeket a zsiradékon megfuttatjuk 2-3 percig, majd felöntjük azt egy pohár vízzel. Első körben ekkor fűszerezzük meg az ételt, ki miként szereti. Nálam ez 1 evk só, bors és vegeta volt. Amint az első adag víz egy kicsit elfőtt a zöldségről, hozzáadom a már előre elkészített, konyhakész húst, majd 4-5 percig kevergetem az addig elkészült alapban. Ezután annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Itt jön a második kör fűszer, szintén igény szerint. Ezek után a húst addig főzzük, míg a levét el nem forrja. Miuztán elforrta a levét, és a húst megkóstoltuk ízre, a 3 db tojást rántotta formájában hozzáadjuk - ezt lehet többféleképpen is, akár külön edényben készítem el a rántottát, akár a húsra magára öntöm rá, és úgy. Az étel állagától nem kell megijedni.

Amíg a hús elfőli a levét, addig a krumplit meghámozzuk és felszeleteljük vagy kockázzuk, igény szerint. Az elkészült krumplit kivajazott vagy kifóliázott tepsibe tesszük, sóval és vegetával jól megszórjuk, majd 170-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük úgy 35-40 percre. 

Az étel elkészítési ideje mindent beleszámítva 1, másfél óra. Mivel az étel nem könnyű, ezért egy jó ebédre megfelelő, vagy nagyobb társasághoz, de egy randihoz valami könnyebb étel az, amit javaslunk. 

Nevet mi nem tudtunk adni, ha valakinek van egy jó ótlete, azt örömmel várjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek randi étvágy

A bejegyzés trackback címe:

https://heterotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr481469733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása