2009.10.17.
11:17

Írta: NanoTek

Vásárlási láz(álom)

Ezt a hétvégét szülővárásomban töltöm, és mint minden rendes család, mi is szombat reggel intézzük a vásárlást és a piacot. 

Így október közepén már megjelentek a mécseshírdetések, amik jól jelzik, hogy az október 23-ai forgatag után lassan itt a november 1-jei megemlékezések ideje - úgy európai formában. A Halloweennel összességében nincs bajom, de az már megint ámérika másolása; az értékeinket azért tartsuk tiszteletben.

Ennek keretében egyre több helyen látni az ipari mennyiségben kikészített mécseseket 59 Ft-tól több ezer forintig terjedő skálán, kinek mire van igénye, vagy pénze. És a nagy forgatagban egyszer csak ott van ez, vagy minek is hívjam. Sok fura és giccses dolgot láttam már, de ez most kiverte a biztosítékot. Nem vagyok vallásos, de vannak dolgok, amiket úgy fogadok el, ahogy tanultam őket. Halottak napjára igenis gyertyát kell gyújtani, mert szeretteink lelkei annak fényére találnak vissza. De egy ledlámpáéra? Ha pl. a szeretett dédszülőknek kellene ilyet gyújtani, vajon megtalálnák? - elnézést a hülye hasonlatért, de jobban nem tudom kifejezni érzéseimet. Szülők véleménye szerint már csak egy igazán jó kis műcsokor hiányzik, és akkor már csak az elemen múlik, hogy mikor kell ismét kimenni. 

Nem is azzal van a baj, hogy legyártják, mert valakiket csak emiatt alkalmaznak, de elnézve a kirakott áruknak szánt helyet, volt már olyan aki meg is vette. Számomra ez az elszomorító.

Zsolti:

Temetői mécses 2.0. Márcsak villogó neonkereszt, sirfelirat futófénnyel, műanyag koszorú, és az instant hamvak hiányoznak. Ja és a napelemes webcam wifi- eléréssel, hogy lássuk ki lopja el a szigorúan nem vágott virágott szeretteink nyughelyéről. Nem akartam senkit kiakasztani, meggyőződésében megbántani, de ha valami bizarr, hát ez az.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: jelenetek a hétköznapokból vásárlási lázálom

A bejegyzés trackback címe:

https://heterotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr841455563

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: oyanish 2018.04.09. 02:41:46

Az Ember Aki Legyőzte Gyárfás Tamást - Reflektor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása