2011.10.18.
10:55

Írta: NanoTek

Felnőtté válás

 Sokat töprengtem azon, hogy mi a legkézzelfoghatóbb jele annak, hogy valaki felnőtt. Agyi értelemben nálam ennek semmi jele, azt hiszem. Érzelmileg ugyanolyan (in)stabil vagyok, mint pár éve, ergó az már korábban felnőtt, mint én. financiálisan sose leszek független, valaki támogatására mindig szorulni fog az emberfia. Akkor mégis mitől? Attól, hogy felmerül a házasság és a gyerekvállalás gondolata önszántából? Mert arról senki sem szólt anno, hogy mikor érjük el ezt a kort. Ha egyáltalán elérjük. Ötlet valaki?

Szólj hozzá!

Címkék: emberek kiútkeresés érzelmek eszmefutás heterotthon

2011.10.02.
00:19

Írta: MediaSlave

Bemutatkozás újra...avagy Zsolti-restart

 

Zsolti

 Verziószám: 2.0.001.
1.0
Születési név: Kisfiam. Köszönet a két fejlesztőnek Apának és Anyának.
1.01,Fecsegő tipegő
Korlátozott és rendszergazdai fiók létrejötte.
1.01.2..Rosszcsont négykézláb. Rejtett futás, szekrényben elbújás, nemiségkernel bekapcsolása
1.05 Óvoda tesztfázis, szociális frissítés
1.07. Iskolaprogram kezdete. Fejlett információszerző és örökítő funkció/azóta részben fejlesztve/
1.08. Kistestvér rejtett funkció bekapcsolása,konfigurálása, "nagyésokosbátyó" szünetmentes futtatása
1.10.Iskolaváltásos módszerek, szoftverfejlesztések, többszöri telepítés.
1.15.Felvétel középiskolába, szülői felügyelet részleges kikapcsolása, majd rendszer visszaállítási pont aktiválása a rendszerbiztonsága érdekében.
1.16. Rendszergazdai jogok egy személyre átruházása, feügyeleti eszközök kiosztása DOS alapú rendszerre.
1.17. Szerverhelyiség áthelyezése
1.18. Konyha és főző alkalmazások többszöri sikertelen telepítése, külső admin bevonása
1.18.2. Új adatbázis létrehozása, hálózatba kapcsolás, érdeklődés más operációs rendszerek iránt, sikeres hálózati kapcsolódás, sör-bor-egyéb menü hozzáadása felhasználásával.
1.20. Felsőoktatási rendszerbe kapcsolódás, szerverszoba újabb áthelyezése. Idegen programnyelvek részleges telepítése, majd eltávolítása. Gólyatábor parancssor előhívása, az Anna.exe, Dóri.exe, Évi.exe és egyéb nem nyilvános béta szoftverek trial verziójának használata, vezeték nélküli rádiós kapcsolat létrehozása, a
1.22. Vörösmarty Rádió modul sikeres kapcsolódása, részleges rendszerfelügyeleti jogok megszerzése Kodolányis eszköztár részleges futtatása háttérben. Szandra nevű alkalmazás futtatása, szerelem keretprogram futtatása, kizárólagos hozzáférés aktíválása.
1.23. Lényegében az 1.22 futtatása, a rendszer kisebb akadozásával. Szandra modul leállítása.
1 24. Szandra modul újra indítása
1.26. Szandra funkció uninstall, majd a Dia 1.03 telepítése, és sikeres beillesztése a rendszerbe a golyabal.exe paranccsal.
1.27 Végzetes kivétel történt a Dia1.03.exe programban , a nem mentett adatok elvesztek, és visszatért egy korábbi verzióhoz. Közben Nagy Attila service pack telepítése
1.27.2. Szerver szoba áthelyezése Budapest szerverterembe. XGA.exe telepítése shareware módban.
1.28beta. A rendszer stabilan fut, kifogástalanul fut az 1.22 verziószám alatt telepített Dóri.exe és az 1.24 alkalmával telepített Chronos.exe csomaggal az1.22 korlátozott funkciókkal bír. A háttérben biztonságos server-hosting fut biztonságos alkalmazások számára.
1.28. Serverhosting szolgáltatás leállítása, helyette XGA rendszer futtatása teljes hozzáféréssel.
Lemezkarbantartó futtatása. Kompatibilis hálózatok keresése egyenlőre kevés sikerrel, a kiszolgáló nem található.Lelkiismeret, és önbecsülés modul under construction.
További fejlesztések hamarosan...
1.3. Önálló server terembe költözés, mellette más szolgáltatók részére serverhost szolgáltaás. Háttéralkalmazásként először a Kata 0.8beta.exe majd Kata 1.0 sikeres futtatása. Kompatibilitási poroblémák, és eszközütközések miatt a 2010.09-es SP futtatása után uninstall, majd reinstall. Futtatás Kata 1.2 futtatása a novemberi update-ig. 
Külső hack támadás, és időleges hardverleállás miatt javítva. Jelenleg önállóan fut.

1.4. Serverterem cseréje, hűtési, és erőforrások engedély nélküli felhasználása miatt. Jelenleg hálózatba kötve másik négy eszközzel. Ideiglenes kompatibilitási problémák előállhatnak, de az egy újraindítás után helyreállhat. Távoli hálozati kapcsolatok keresése folyamatban, kompatibilitási problémák előállhatnak. Erőforrás kihasználtság optimum közelében, néha a rendszer túlmelegedhet.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: software welcome updates restart életprogram heterotthon

2011.10.01.
23:50

Írta: NanoTek

HeterOtthon 2.0

2011. október 1. Számomra jeles dátum. 1 év 9 hónap után ismét kedvet kaptam írni.

Fura. Sose hittem volna, hogy egyszer a HeterOtthon újra kinyit. Ez egy korszak volt azt hiszem mindkét szerző életében. Azóta sokminden történt. Nagyon sok. 

Vázlatosan összefoglalva:

  • az otthon már mást jelent, 2 helyet. Ezért is találó a 2.0
  • végre nem egyedül
  • és új munkahelyen

A többiről nemsokára. De nem 1 év 9 hónap múlva....

Szólj hozzá!

Címkék: budapest welcome eszmefutás

2010.01.04.
02:06

Írta: NanoTek

Éjjeli műszak

Mit csinál két férfi az éjszaka kellős közepén, ha nem tudnak aludni? Az egyikünk vasal, én meg mindezt posztolom. Így szép az élet. Új év, új dolgok, régi problémák. 

Szólj hozzá!

Címkék: magunkfajták magukfajták jelenetek a hétköznapokból

2010.01.04.
01:52

Írta: NanoTek

Érzések nélkül, érted? II. rész

 Álljon itt egy dal, ami egy nagyon szép szerelmes szám. Sokan nem értik, nem tudják miért, de mi ott voltunk és láttuk, hogy ez az a dal, mely érzések nélkül is képes szerelmet sugallni. Too much thounge guy... It's awe.. - wait a minute - ...some!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene bazz érzelmek jelenetek a hétköznapokból dalok életünkből eszmefutás

2009.12.28.
22:59

Írta: NanoTek

Érzések nélkül, érted?

Nem. Én már semmit sem értek, ami a nő-férfi örök harc részeit képezi. Azt tudni kell, hogy lassan fél éve én is keresem másik énem, mert hisz az ember társas lény, tehát magányra vágyik - de nem félévnyire. Legalábbis én nem. És ezzel mások is így vannak. Van aki két éve, van aki rövidebb ideje, de keresi, de nem találja a másikat  - vagyis azt, akivel újra egy egész lehetne. Ilyenkor merülnek fel olyan kósza gondolatok, hogy mi történne, ha érzelem mentes - értsd: csak dugjunk - kapcsolatot keresne. Hisz milyen jó is az, hogy csak egy telefon, és már házhoz is jön a hús-gyümölcs. Kinek mi. És itt jön érvként az, hogy nekem úgysem jön össze semmi párkapcsolat, mert mire rájön a másik, hogy de jó is ez, addigra valami elmúlik, vagy ki sem alakul, és már vége is. És nem az illető hibájából, hisz ő megteszi mindazt, amit egy egy hónapos kapcsolatban meg lehet tenni - és az sem elhanyagolható. Meg másoknak is működik. Igen, de ők olyanok. Vagy mégsem? Hiszen a puszta fizikát leszmítva igen is kell valamilyen érzés - érted, ÉRZÉS, hogy minden működjön, csússzon, sikamlósan haladjon előre a kéj kegyes ösvényein. Vagy ezt már csak én nem hiszem el, hogy egy egyszerű dugáshoz -ohh párdon, egészségügyi párkapcsolathoz - más is kell, mint puszta fizika? Nem vagyok - annyira - csalódott, hogy ezt csak én gondoljam így? Mert tudtommal ha valamit nem élvezek, az munka. És ha a szex munka, akkor azért fizetek. QTPie írta az Érett nők blogon, hogy így vagy úgy, de mindenki fizet a szexért. De akkor már élvezzem, és ne csak a fizikai részét, mert csak a surlódási együtthatók nem okoznak teljes kielégülést. Nehezen tudom elképzelni, hogy szex után úgy szívjunk el egy cigit, hogy nem bújik oda, vagy ölel meg, vagy bármi, ami jelét jelenti annak, hogy jó volt - vagy legalább hogy volt??? Ki tudja. Másoknak biztos hogy megy, én még ebbe sem tudnék érzelemmentes lenni. Pedig változom folyamatosan. Zsoltival azon vitázunk mostanában, hogy mi is az, ami mostanában a nőknek kell. Az sem titok, hogy jelenlegi életvitelem mellett interneten - "fújj, de elkeseredett lehet" már hallom is, de nem érdekel - keresek párt. Mint már egy másik posztban írtam, elenyésző a válaszoló nők aránya. Vagy a fotóm vagy a bemutatkozó szövegem miatt. A fotó az hozott anyag, a szöveg meg úgy igaz, ahogy ott van. A lényeg, hogy véleményem szerint jelen pillanatban elég nehéz úgy csajozni, hogy azért kedveljenek meg, amilyen én vagyok valójában. Hajthatok én, csak valahogy az nem kell. "Hidd el, pár év múlva pont olyat fognak keresni, mint amilyen Te vagy!" - köszönöm a bíztatást, de nekem most kellene valaki, nem csak pár év múlva. Ki tudja, addigra milyen leszek. Jobb - nem hinném. Rosszabb - az sem. Csupán másként fogok látni sokmindent, és ki tudja, akkor mi lesz. 
 
Ma esti agymenésemhez a zenét a Quimby - Cuba Lunatica - és Daniel Merriweather - Change - szolgáltatta. 

Szólj hozzá!

Címkék: szex érzelmek étvágy magunkfajták jelenetek a hétköznapokból mennyi az annyi eszmefutás

2009.11.23.
15:35

Írta: NanoTek

Illem? Talán.

Ha az ember netes társkeresésre adja a fejét, az több mindent jelenthet: 
1) A való életben valamiért nem akar összejönni a kapcsolatépítés 
2) Kapott pár pofont, amit nem szeretne megint 
3) Nincs ideje arra, hogy vakrandikra járjon, így előszür. 

Ezekkel még semmi probléma. Mint a való életben itt is illik a Férfinek megtennie az első lépést a Nő irányába. Illik, és meg is teszi, mert ha valahol az szerepel, hogy "Írj nekem! és számtalan emotikon", akkor méltány reménykedik valamiféle válaszban. Ami lehet a) elutasító b)érdeklődő c)semmilyen. 

Nos itt a probléma forrása. Ha már valaki kéri, hogy írjanak neki, akkor a választ miért olyan nehéz megírni? Alapvető, hogy ha már képpel vállalja valaki a kapcsolatfelvételt, és nem a sablonos "Teccő! Gyüssz?!"/Üzenet funkciót választja, akkor a másik félben miért nincs annyi, hogy - legalább - egy sablonos "Nem teccő. Nem mögyök" választ írjon? 

A fotó ennyire számít? Vagy valami más lehet a hiba oka? 

"A hiba az én készülékemben van?" 

Szólj hozzá!

Címkék: nem találka magunkfajták jelenetek a hétköznapokból